Espai cultural. Museus

Museu Frederic Marés (MFM)
Museu Frederic Marés (MFM) · Horaris:

De dimarts a dissabte: de 10.00 a 19.00 h
Diumenges: de 10.00 a 20.00 h
Festius: de 10.00 a 15.00 h
Dilluns: tancat
Accés a les sales fins a 30 minuts abans del tancament.

· Transports:

Metro: L4 - Jaume I, L3 - Liceu
RENFE: Plaça Catalunya
FGC: Plaça Catalunya
Autobusos: 17, 19, 40, 45
Bicing: Pl. Ramon Berenguer el Gran, Av. de la Catedral, Pl. de Carles Pi Sunyer

· Preus entrades:

Els preus d'entrada inclouen la visita a l'exposició permanent i a l'exposició temporal, així com el servei d'audioguies, disponibles en català, castellà, anglès i francès.
- Entrada general: 4,20 €
- Entrada per a grups: 2,80€
- Entrada reduïda: 2,40 €. Estudiants menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilats, aturats, Targeta Rosa, passi metropolità d'acompanyant d'un discapacitat, membres de famílies nombroses i carnet de les Biblioteques de Barcelona.
- Bus turístic: 3,40 €
- Entrada gratuïta: primer diumenge de mes, diumenges i dimecres a la tarda (a partir de les 15h), menors de 16 anys, membres de l' ICOM, membres de l'Associació de Museòlegs de Catalunya, Barcelona Card, Targeta Rosa gratuïta, professors d'ensenyament reglat acreditats i guies turístics en l'exercici de la seva feina.
- Recomanació: el Museu és molt gran i per això, si voleu continuar la visita un altre dia, dirigiu-vos a recepció, on us validaran el tiquet d'entrada. Així podreu gaudir d'una segona visita sense cost vàlida durant els sis mesos següents a la compra.

· Més informació:

El Museu Frederic Marès és un singular museu de col·leccionista que conserva les col·leccions que reuní el seu fundador, l'escultor Frederic Marès (1893-1991), i que mitjançant la seva donació van passar a formar part del patrimoni de la ciutat de Barcelona l'any 1946. Dos anys més tard s'inaugurava aquest museu, situat en una part de l'antic Palau Reial dels comtes de Barcelona, al cor del Barri Gòtic, del qual es conserva el pati o verger.

Frederic Marès va convertir l'escultura en alguna cosa més que una vocació artística. Al llarg de la seva vida va reunir una extensa col·lecció d'escultura hispànica, des de l'època antiga fins al segle XIX, en què predomina la talla policroma religiosa i que constitueix la secció més homogènia del Museu. Marès també donà una part de la seva pròpia obra escultòrica, que s'exhibeix en el seu estudi-biblioteca.

En el Gabinet del col·leccionista es mostren desenes de milers d'objectes que formen una gran col·lecció de col·leccions i documenten unes formes de vida i costums del passat, fonamentalment del segle XIX. Se n'hi poden trobar d'entranyables i insòlits, com ara ventalls, pipes, rellotges, joies, fotografies, joguines, claus de pany, pots de farmàcia i reliquiaris, que, presentats dins d'una atmosfera intimista, evoquen l'univers particular de Marès.

· Mapa de localització: